Bayer HealthCare, ett dotterbolag till Bayer AG, är en av världens ledande företag inom hälso- och sjukvårdsprodukter och är baserat i Leverkusen, Tyskland. Företaget är indelat i den globala verksamheten i divisionerna Animal Health, Consumer Care, Diabetes Care och Pharmaceuticals division. Verksamhet med läkemedel är verksamt under namnet Bayer Schering Pharma. Bayer HealthCares mål är att upptäcka och tillverka produkter som kommer att förbättra människors och djurs hälsa över hela världen.

Vi har samarbetat med Bayer AB ända sedan starten 2004 och då som projektledare och Art Director hos fd Speak Marketing.
Nu sju år senare fortsätter vi samarbetet och vi arbetar vidare med nya kampanjer för produktområdet ”Mannens Hälsa”.


Lansering av Levitra ODT, Sverige


Ny munlöslig tablett mot impotens
Fram till nu har män som medicinerar mot potensproblem tvingats till ett ovälkommet avbrott i en trevlig stund, för att svälja ner sina piller med vatten. Läkemedelsbolaget Bayer lanserar nu potensmedlet Levitra som en munlöslig tablett med mintsmak, som smälter på tungan på några få sekunder utan behov av att ta tabletten med vatten.

Ungefär var femte svensk man får någon gång i livet långvariga potensproblem. Det finns ett flertal potensläkemedel på marknaden, men hittills har samtliga behövt sköljas ned med vatten. För många är potensproblem fortfarande tabubelagt och läkemedelsbolaget Bayer har länge arbetat för att hitta en mer diskret tablett.